GENEL BİLGİ

Bilgisayar Programcılığı bölümü, bilgisayar kullanımı, yazılım tasarımı, bilgi güvenliği, donanım bakım onarımı ve bilgisayar ağlarının kurulumu ve yönetimi ile ilgili bilimdir.

Afyon Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı Bölümü, 2000 yılından beri hizmet vermektedir. Lise eğitiminden sonra iki yıllık bir ön lisans bölümü olarak mesleki eğitim sunmaktadır. Günümüzde hem lise hem de meslek lisesinin bilişimle ilgili bölümlerinden mezun öğrenciler programa gelebilmektedir. Programa her yıl yaklaşık, 65 normal öğrenim öğrencisi alınmaktadır. Programda diğer bölümlerde de var olan ortak zorunlu derslerin yanı sıra donanım ve yazılım dersleri yer almaktadır.

AMAÇ

Bilgisayar Programcılığı programının amacı iş hayatının ve toplumsal yaşamın, bilgi toplama ve bu bilgileri işleme ile ilgili konularındaki problemlerinin bilgisayarda çözümlenmesi alanlarında çalışacak ara insan gücünü yetiştirmektir. Bu programda eğitim görecek meslek lisesi Bilgisayar bölümlerinden gelen öğrenciler en azında mezun oldukları alanın altyapısını tam olarak edinebilmelidir. Bu alanda öğrenim görmek isteyen lise öğrencileri kendilerini matematik ve mantık konularında iyi yetiştirmelidirler. Kişinin iyi bir programcı olabilmesi için üzerinde çalışacağı konuyu kavrayabilme ve bunu en ince ayrıntısına kadar bilgisayar diline dökebilme yeteneğine sahip olması gereklidir.

 

SUNULAN OLANAKLAR

Programda diğer bölümlerde de var olan ortak derslerin yanı sıra donanım ve yazılım dersleri yer almaktadır. Çoğunlukla alan dersleri bilgisayar laboratuvarlarında yapılmakta ve uygulamalı olarak yürütülmektedir. Yüksekokulumuzda dört adet bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır. Öğrenciler, tamamı internet erişimine sahip bilgisayarları uygulama derslerinde kullanabilmektedirler.

Ayrıca bilişim sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli, teknolojik gelişmeleri takip eden, aktif kullanabilen, öğrendiğini üretime aktarabilen mezunlar yetiştirmek amacıyla eğitim müfredatımız hem lisans programları ile uyumludur ve hem de güncel teknolojileri kapsayan bir yapıdadır. Böylece öğrencilerimizin modern bir eğitim almaları sağlanmıştır.

 

KARİYER OLANAKLARI

Mezunlarımız “Bilgisayar Programcısı veya Bilgisayar Teknikeri” unvanı ile bilişim sektöründe yer alan firma ve şirketlerin yazılım veya bilgi işlem departmanlarında bilgisayar programcısı, sistem destek elemanı, bilgisayar eğitmeni, yazılım uzmanı, yazılım test uzmanı, uygulama programcısı, ağ sorumlusu, analist programcı, teknik danışman, web tasarımcısı, internet programcısı, yazılım koordinatörü, veri hazırlama ve kontrol işletmeni ve proje müdürü olarak istihdam edilebilmekte ve özel sektörde geniş bir iş imkanı bulabilmektedir.

Ayrıca bu bölümden mezun olduktan sonra dikey geçiş sınavı ile eğitiminize lisans eğitiminde devam etme ve tamamlama şansınız bulunmaktadır. Öğrencilerimiz DGS sınavı ile Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Bilgisayar-Enformatik, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Enformasyon Teknolojileri, Fizik, İstatistik, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, Matematik-Bilgisayar, Yazılım Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümlerine geçiş yapabilirler.

 

29 Ocak 2016, Cuma 27024 kez görüntülendi