” Neden Afyonkarahisar? Daima Afyonkarahisar ” – II Söyleşi Etkinliği

 

Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü öğrencilerinin Öğretim Görevlisi Türker Göksel koordinatörlüğünde 2023 yılı içinde gerçekleştirdikleri “Neden Afyonkarahisar? Daima Afyonkarahisar” başlıklı projenin ikinci hafta konuğu doğaltaş ve makine sektöründe faaliyetlerini sürdüren Sesemak şirketi işletme müdürü Turhan Ersoy oldu.

 

Turhan Ersoy sözlerinin başında yöneticiliğini yaptığı kurum ile ilgili bilgi vermiş ve “Sesemak işletmesi 1987 yılında Afyonkarahisar küçük sanayi sitesinde kurulmuş küçük bir atölyede faaliyete başlamıştır. 1995 yılında ise şu anki Organize Sanayi Sitesine taşınmıştır. Faaliyetlerini 2002-2003 mermer işletmesi açarak devam etmiş hem mermer işletmesi hem mermer ocakları bölümünü genişleterek sürdürmüştür. Bu şekilde çalışmalarına devam etmektedir” ifadelerini kullanmıştır.

 

“İşletmeniz Afyonkarahisar için ne anlam ifade ediyor?” sorusuna ise; “Sesemak bir okuldur. Burada çok değerli ustalar yetişmektedir ve yetişmeye devam etmektedir. Şu an en büyük sıkıntı kalifiye eleman gücü aynı zamanda ihracata da Afyonda hem makine ayağımızdan hem maden ayağımızda büyük katkılar sağlamaktadır. Ticaret Sanayi Odası raporlarında bunu görebiliriz” cevabını vermiştir.

 

Turhan Ersoy proje yürütücüsü öğrencilerinin; “Afyonkarahisar’a yatırım yapacak olan kişi ve kuruluşlara ne tavsiye edersiniz?” sorusuna ise; “Öncellikle ekip çok önemli. Ekipler iyi ayarlamalı bu sadece üretim ekibi ile sınırlı değildir. Satın alma, satış pazarlama, yönetim ekipleri çok iyi ayarlanmalı. Afyon potansiyel itibariyle gerçekten çok önemli bir bölgedir. Maden ve bunun türevleri olan işletmeler için gelecek arz eden her şey ayağınızın altında dolasıyla bunların yan sanayide büyük işletmelerle birlikte gelişmektedir. Misal Oruçoğlu yağ fabrikasına hizmet veriyoruz çünkü büyük tezgahlar onlarda yok onlara yan sanayi olarak üretiyoruz. O yüzden yan sanayinin gelişmesiyle burada gerçek potansiyel olduğunu düşünüyorum” diyerek sözlerine son vermiştir.

 

 

08 Mayıs 2023, Pazartesi 227 kez görüntülendi